JanGan LupA fOllOw YerK??

Saturday, 13 September 2014

Dilabel Ustazah

Assalamualaikum w.b.t.


haa.. ni nak cakap sikit ... sekarang ni kan .. 'trend' label melabel orang.. so..
yang buat mende betul die kate salah.. bile buat mende salah pulak .. teruk dicaci maki.. bukan nak tegur ngan baik2 pon.. ish3...
sekarang ni dok ngate orang yang berpakaian.. 
pakai ketat die kate xcukup kain.. bile pakai labuh.. die kate nk sapu lantai.. ALLAHUAKBAR..
tu lah lumrah manusia.. sentiasa x berpuas hati..
sekarang nk 'stress' kan pasal golongan yang berpakaian mungikut syariat...

'Pakai tudung labuh, cakap pasal lelaki'
'Pakai tudung labuh, cakap pasal cinta'
'Pakai tudung labuh, gelak masih terabur'

'Pakai tudung labuh, suara masih lantang'
 

Pada zaman ini, masalah inilah yang dihadapi bagi setiap muslimah yang ingin berubah. Pakai tudung labuh sikit, label 'Ustazah'.Allahuakbar...
Adakah mereka tidak tahu bahawa memakai tudung labuh dan stokin itu suruhan. Terang-terang dalam Al-Quran mengatakan seluruh tubuh wanita itu aurat kecuali muka dan tapak tangan. Dan ada juga dalam Al-Quran menyeru agar para muslimah melabuhkan tudung.
Mereka tidak memahami konsep penghijrahan kerana mereka tidak berada dalam kasut kita. Perit derita yang kita tanggung, bukan mereka tahu. Mereka seoalah-olah menganggap kita, apabila sudah bertudung labuh, maksudnya harus sempurna.

Dalam dunia tiada yang sempurna. Mereka tak faham lagi ke?
Ada juga, kawannya sudah bertudung labuh, terus-menerus ditanya tentang agama. Lagi-lagi yang menanyakan tentang halal dan haram. Tidak mengapa mereka bertanya. Tetapi cara mereka bertanya seolah-olah menganggap orang yang sudah bertudung labuh itu sudah ada pelbagai ilmu.
Apa manusia kata, pedulikan. Yang penting, tujuan kita iaitu hendak mencari keredhaan Allah.

*Perkongsian dari seorang sahabat*

2 comments:

Santan Manis said...

nice sharing! :) jmput singgah ke blog SM kalau sudi :)

http://santanmanis.blogspot.com/2014/09/kenapa-orang-suka-naw-buat-duck-face.html

nur as said...

setuju :) Orang tak paham apa yang cuba kite buat dan apa yang kita cuba ubah.

Bl0g !n! AdAlAh HaK M!L!k NaNa..N0 C0PyCaTs HeRe