JanGan LupA fOllOw YerK??

Tuesday, 24 March 2015

NATIONAL AGE-GROUP CHESS CHAMPIONSHIP 2015

NATIONAL AGE-GROUP CHESS CHAMPIONSHIP 2015




ASSALAMUALAIKUM READERS ,

Nana sebenarnya baru balik dari pertandingan National Age-Group kat Olympic Sports Hotel , Kuala Lumpur baru-baru ni.. Alhamdulillah. Walaupon xdapt naik pentas.. tapi nana berjaya meraih tempak ke-12 bg kategori girls u-18 .. frust jugak laa sbb siket je lgi nk dpt no.10 tu.. tapi nana kalah pada pusingan akhir.. takpe lah.. bukan rezeki nana la tahun ni.. tahun lepas nana join jugak.. pon sama.. x dpt naik pentas.. hanya dapat tempat ke-11 bg kategori girls u-16 .. tapi.. Alhamdulillah .. Sekurang-kurangnya , seorang wakil dari team pekan , dapat no.10 J tahniah buat asyraf krn mengharumkan nama sekolah dan Berjaya meraih kemenangan… 

Seronok sangat masa kat sane..sebab ape ?
Ermmm……. Banyak sebab.. antaranya,
Dapat jumpa kawan baru…. From various kind of races and cities..
Dapat jugak jumpa kawan lama… haha..even 1 negeri. ..mmg jarang jumpa..sob..sob…
Dapat jugak jumpa crush lama.. hoho.. dr Kelantan tuu… jauh kod.. haha..
Dapat pengalaman yang pahit , manis , masam , n tawar.. haha…
Nak tau ke ape pengalamn tu ? nnt citer eh..

Okey.. pengalaman manis ialah….
Menang dengan kawan baik yang mmg sukar untuk ditewaskan..sape ?
Nama die.. ayu zawanis.. Alhamdulillah.. dpt jugak merasa menang sekali lawan ngan die….
Kawan2 seme terkejut x percaya nana boleh kalahkan ayu.. tp , nana sendiri pun mmg x jangka yg nana boley menang.. mungkin nasib menyebelahi nana.. Alhamdulillah… walaumacamanapon.. tahniah jugak buat ayu sbb dpt tempat ke-8 J

Pengalaman pahit ?
Gahhhhhhh.. haahha.. mmg pahit.. tpi bila dikenang semula..
Manis pon ade.. haha..
Citernye gini..hari sabtu malam tu.. nana n beberapa kawan ngn cikgu jgk pergi jejalan kt petaling street .. malklum laa hotel kt situ je.. boley la keluar jalan2 kan…. ? nak dijadikan citer.. masa da sampai hotel tu.. nana , along , syaza , n izzati xnak naik bilik lagi..sbb kitorang nk lepak kt tingkat 2 tu.. sbb tu mmg port kitorang lepak tengah2 malam pon.. sebelum tu.. masa kat petaling street tu , nana n along ade la beli aiskrim and ramen kt 7E … yummy !! haha..kitorang sje beli lebeh sebab nk kasi kt crush .. hoho ==’
Okey.. mase kt tingkat 2 tu… rupenye uthman n muqri da ade ..training chess kt situ..kitorang dengan muka selamba badak join diorang..haha.. naseb baek diorang x kesah.. so , aiskrim yg lebih tu..nana kasi kt adek angkat nana..,muqri tu.. suke sgt die… haha.. pastu kitorang (nana n along) makan la ramen tu depan diorang.. jeles diorang.. ahhaha ! kan Diana ade beli aiskrim lebey.. nana ingt nk kasi kt asy.. so nana pon kirim la kt izzati n syaza.. sbb diorang offer nk pegi anta kat bilik.. haaa…. Ingtkan ok je elevator tu.. rupenye.. ntah macamana .. eleveator tu tersangkut.. diorang mase tu ade dlm elevator tu.. cuak c cuak nana.. nana gi berlari ke tingkat atas naik tangga.. sampai situ ramai dah ade kt luar lift tu.. asy pon ade.. diorang tgh cube tenteramkan budak dlm lift tu… nana kan paling tua kat situ..so nana rasa bertanggungjawab la kt diorang.. masa tu pintu lift tu da terbukak siket.. asy plk cuba nk bukakkan lg sbb nak kasi udara masuk .. ye lah.. diorang panic dalam lift tu.. mau udara x cukup.. nana pulak terketa2 da masa tu.rase nk nagis gile da.. tp tabahkanati..sbb xnk kasi diorang lg sedeyh…nana bg kata-2 semangat kt diorang so that diorang akan ok..disebabkan cuak yg amat, nana sampai selitkan jari nana antara pintu lift tu ..(cehh..konon nk bukak lift tu la)..hehe..akibatnye ? nana kene marah ngn asy… hoho..bkn marah .. maybe die risau jari nana tersepit kt lift tu.. haha.. (melting kejap) LOL :)
5 minit lepastu , lift tu dah ok…… dan Alhamdulillah , diorang pon selamat :)
Lepas nana rehat dalam bilik tu.. nana n along cadang nk study kt tingkat 2 .. masa tu da plukul 10..
Cikgu kata jgn lewat sgt masuk bilik..haha..ntah macam mana nana bole lupe bawak kunci bilik sekali keluar.. haa..nana siap dalam pukul 2 pagi.. and lepas siap tu.. nana training chess ngn uthman sampai pukul 4:30 pagi.. nak masuk bilik.. bilik terkunci !!! haha..gila betul ..tak tau nk tido kt mane.. last2 kitorang ( nana n along) turun balik tingkat 2 , lepak ngn uthman n muqri.. sampai tetido kt situ… nasib baik uthman ade..dia jaga kitorang sampai pukul 5 gitu… lepastu die naik bilik..n nana pon gerak along .. masuk biliik.. mase tu cikgu da bgun…lega rase.. haha.. mmg banyak soal jawab ngn cikgu.. haha..xpelaa..
Kenangan yang tawar+pahit berubah menjadi manis.. :)



No comments:

Bl0g !n! AdAlAh HaK M!L!k NaNa..N0 C0PyCaTs HeRe