JanGan LupA fOllOw YerK??

Thursday, 14 May 2015

Migrain ='(

Assalamualaikum..

so.. da lame x ckp pasal exam kan... haha..
ok arini kita story pasal exam k ?
actually.. starting this week sampai 28 Mei ni nanti.. nana ade mid-year test..
so..when it comes to mud-year.. masa tu la semua org sibuk struggle n catch up segala subjek segala topik yg x paham yg tertinggal.. termasuklah nana sendiri.. heee ^_^  tapi.. kene la pandai jaga kesihatan.. kene pandai uruskan masa.. and yg paling penting kene cukup rehat... tp ? as for myself..even tau semua tu penting..still... x buat jgk..
meaning to say , nana x pernah jaga diri.. urus masa dgn baikkk.. n ofkos..jauh sekali nk jaga kesihatan ='(

why? 
erm.. bkn x nk buat ... tp , ntah laa... maybe cuz skrg ni mood stress ngn macam2 perkara... spm lagi.. hmmmm... kalau musim exam... air kopi..air nescafe.. air coffemix semua ada dlm loker asrama ni.. haha..smpai pernah kene marah... sbb bnyk sgt minum minuman berkafein.. tp.. nk wat guane.. thats the only way i can stay up late night and study.. study malam2 ni mmg senang nk masuk.. haha.. tp.. ade keburukannnn... jgn ikut tau ! minum kafein tu nana tgh kurangkan sekarang ni sbb byk sangat dah sakit nye.. migrain pon dah rindu nk singgah ..haha..
tp sedih n risau jgk laa.. sbb migrain kali ni teruk sgt... sampai muntah2.. Allah je tau sakit tu mcm mne..  even.. sekarang ni da x tertahaƱ da nk pendam rasa ni sorang2..Alhamdulillah..syukur sgt ade qis.. sbb dia la tmpat nk luahkan perasaan.. nk lepaskan rasa sedih.. nk bergembira.. dia lah kawan..dia lah sahabat.. dia jgk adik.. :) akk syg awk qiss.. sorry tau akk byk menyusahkan awk.. ='( 
 kalau nk cakap pasal sakit ni.. mmg x berkesudahan lah.. 
tahun ni byk sgt sakit yg singgah kat nana.. Allah ...sedih.. tp.. kuat.. kuat kerana yakin dengan kata2 Allah .. dia xakan uji hambaNya melebihi kemampuan hambaNya.. xpe diana.. QAWIY !! tp .. harapnya.. sakit ni semua x akan effect masa nk exam besar nnt...  inshaAllah..aminn... 

hee... stop la ckp pasal sakit2 ni.. jgn dilayan sgt rasa sakit tu.. nnt makin menjadi2.. kan3? ^_^  keep smiling and be happy.. =) so.. nana da jawab 2 paper minggu ni.. Alhamdulillah..x terasa sgt bebannya.. Kimia dan Pai da settle.. tp minggu depan mmg perah otak lagi sbb ada Biologi , Addmath , Fizik ... semuanya killer subjek.. byk yg kene studi n baca balik sbb byk yg ketinggalan... doakan nana ye? supaya dipermudahkan urusan... ;) 

ok la ye.. sampai sini dulu.. nnt klu ade masa free.. nana update.. ok? 
.
Janganlah bersedih tatkala orang lain menyalahkan kita, walaupun sebenarnya kita tidak bersalah.

Sedangkan tunggul kayu yang duduk diam, tidak berbuat apa-apa itu pun sering dimaki, disalahkan oleh manusia.




"Jika ingin mencari kesempurnaan, Dunia bukanlah tempatnya. Syurga itulah sesempurna tempat untuk kita".
.
Assalamuaaikum... 

No comments:

Bl0g !n! AdAlAh HaK M!L!k NaNa..N0 C0PyCaTs HeRe