JanGan LupA fOllOw YerK??

Saturday, 20 June 2015

Doktor Muda ~

Assalamualaikum...
hmm.. kali ni nana nk share story semalam (18/6/15')
erm... x menarik pon..haha.. saje nk share sbb kisah semalam akan menjadi salah satu kenangan nana kt SMK AHMAD ni.. 

ok.. nana merupakan salah seorang ahli Doktor Muda SMKA..
menjawat jawatan sebagai Setiausaha kelab..dan..
semalam ada wakil dari Kementerian Kesihatan Malaysia datang ke skolah untuk menilai , menghakimi dan mencadangkan beberapa perkara untuk penambahbaikkan... 2 hari sebelu tu.. kitorang ahli kelab DM ni mmg terkejar-kejar menyiapkan beberapa kerja yg perlu diselesaikan segera.. kemas bilik DM , manage filing system , recheck data kat laptop , gantung banner sana sini.. exchange maklumat kat papan kenyataan n so on.. nana x dpt join kemas semua tu sbb xnk tinggal kelas.. jadik , kami yang senior menyerahkan segala tugas kepada adik2 junior.. hoho.. jd , diorang x masuk kelas 2 hari tu semata-mata nk settlekan perkara tu semua..hehe.. penat tu mmg penat.. sian diorang yg semua.. terkejar sana terkejar sini.. naik tangga tu turun tangga ni.. huisy , pendek kata mmg penat la.. haha..

nana sempat join diorang mengemas hari Rabu tu.. itupon lepas rehat sbb nana ade masa lapang .. cikgu pon bg keizinan utk nana keluar..so , dpt lah nana tolong apa yang patut.. penat tak yah cerita la.. haha.. mmg terasa la lenguh tu.. tp , xpe.. bukan selalu pon... hhuhuh... nana pon x kurang bz nye.. nana kene handle team gamelan.. bilik gamelan kene kemas .. n kasi briefing kat team gamelan tu  spy diorang sedia utk hari esoknye..puas jugak nk kemas bilik tu sbb bilik tu lama x guna.. hohoho..nasib baik diorang da pakar main gamelan.. x yah la tunjuk ajar n berlatih beria.. hehe..penat yakmatt..tp xpe.. lagi pon seronok sbb dapat luangkan masa ngn adik2 ni haa.. dpt la jgk share ilmu n story mory ngn diorang sambil mengemas bilik tu.. dalam pukul 1 tu nana masuk semula ke kelas.. n sambung belajar.. mengantuk jugak..hhaha.. tp , sabarkan diri sebab tu subjek terakhir utk hari tu.. 

habes je kelas terus nana ke kantin.. sbb ? nana kene blik umah jap ..kene amek fail2 sijil koko nana , laptop , n hp .. cg DM nk fail2 tu utk ditunjukkan kpd wakil KKM tu.. maksud nye.. penglibatan Ahli DM ni dalam xtvt lain tu turut menyumbang markah .. nak-nak pulak ramai dlm ahli DM ni yg aktif.. sampai peringkat antarabangsa pon ramai jgk..hee..

lepastu mmg nana x sempat makan lunch.. huhu.. sedih betol.. dari selasa sampai la rabu tu mmg x sempat nk jamah nasi.. xde selera pon ye jugak.. tp , akibatnye nana kene gastrik.. haha.. parok la.. cari pasal sungguh.. masa duduk2 borak ngn diorang kt kantin tu.. perut da rasa lain macam.. haa.. gastrik datang.. haha.. nana paksa senyum je.. mmg x daya da.. haha.. balik asrama pon lewat jugak.. sbb nk kasi reda sikit sakit tu..tp , at least bika da berborak tu... rasa sakit tu x terasa sgt sbb tumpuan teralih.. maknenye.. x layan sgt rasa pedih perut tu.. dgn buat lawak nye lagi.. nak lagi hebat... ade sorang anak ustaz ni.. nama die Is .. Ya Rabbi.. comel je.. mata die bersinar je..sejuk la mata ni memandang.geram pon ada.. haha..tapi... nakal yakmaattt... haha.. x terdaya nana tgk die dok gusti kwn nana ni.. bila nana suruh die diam.. dia dtg kat nana plk.. asudahhhh.. payah la gini.. debar gak sbb risau die nk tumbuk ke terajang nana.. aiseymann.. haha... mmg sungguh die nk buat.. nana terpaksa la elak.. nk balas kang.. x smpai ati.. tp geram jugak.. 
sudah nye nana tahan je la tangan die.. uishh.. kuat gak budak ni.. terpaksa la guna tenaga TKD nana yg da lama ditinggalkan.. baru la reti senyap.. nk je peluk budak ni.. haha.. geram tau x ? lepastu die melawan lagi.. haisy.. sabo je la... nana pegang die kuat-kuat sampai die senyap.. pastu umpan dia.. ajak main game dlm fon.. huiiii.. nak terus..haha.. tp die terhantuk pulak kt meja tu.. adehh.. sian nye. buat plk muka comey .. haha.. nana ngn kawan nana tu usap je kepala die kasi reda sakit tu.. anak orang weyy.. bila die ckp kt nana yg kepala die sakit lagi.. nana baca la ayat sikit.. baru la die surut.. lega ... =) dengan nana pon sama lega sbb perut da x sakit..haha.. 

esoknye.. wakil KKM tu datang.. lama jugak... dr pukul 8 sampai pukul 11..  kitorang bawak diorang ke tmpt yg ade kaitan ngn DM.. n then , bawak ke bilik gamelan.. haha.. seronok bukan main diorang dalam tu.. lepastu die suruh buat lagu lenggang kangkung.. die nyanyi.. ade ke patut die suruh kitorang nyanyi sekali.. haha.. da la nana ddk tepi dia.. adehh.. mmg lari jauh laa.. haha.. x sanggup weyhh.. klu suara sedap bak buluh perindu takpe jugak kan ? haha.. lepas tu mula la sesi serius.. bawak ke bilik rasmi DM n ke Library.. huf.. debor wehh.. mcm2 mende diorang tanya.. komen.. n so on laa.. sampai x terjawab nana ni.. haha.. ni nana share sikit gambar semalam ye...
gambar atas tu diambil masa diorang g bilik gamelan..
en.razin tgh try main tu.. haha.. funny je =)
yg bawah tu plk.. sesi penerangan kt diorang tntg ape yg dipaparkan..
apa fungsi n so on.. lama jgk kt sini sbb die byk bg idea penambahbaikkan dr segi persembahan tu.. hmm,, xpe ,,dipertimbangkan idea tu,,


yg ni plk gmbr masa dalam bilik DM n Library..
mase ni la nana mati kutu nk jawab soalan yg bykkk dr die.. haiii..sabar je laa,,
yg kat library tu plk.. nana kene tandatangan surat yg byk , haha.. knp nana?
sebab nans setiausaha.. hoho.. lenguh tangan ni .. haha.. tp best ! =)

gambar atas tu sesi demostrasi.. 7-step wash your hand.. 
yang bwah tu team koir..nyanyi lagu doktor muda.. :)

emm.. ni.. tengah fefeeling doktor @_@
haha.. *abaikan*


ni mood tgh penat ...lari dr perbincangan kt library pergi ke bilik DM .. 
selfie depan cermin..haha.. ish3~

ni sesi bergambar sebelum diorang gerak balik ke KL..
muka penat semuanya sebab tgh berpuasa.. hohoho...~

ni bergambar ngan ayahanada tercinta AHMADIAN..
tuan pengetua yang sporting dan penyayang ! =)
kitorang berborak panjang lepas tu.. dalam keadaan berdiri macam ni la.. dekat 2 jam jgk berdiri.. haha.. habes lenguh kaki ni haa.. tp , isi ucapan ayahanda sgt la bermanfaat.. sgt bermotivasi.. isu utama nya adalah profession doctor.. huu.. sbb 2 org anak die da jadik doktor.. so.. die share la ngn kitorang.. camne anak die study.. camne nk masuk U.. n byk lagi.. smpai la da bekerja..ayahanda cerita la life ank2 die sbg student n sbg doktor.. woaa.. mmg mentally physically kene well-prepared laa,, haha..xpe.. we'll see.. inshaAllah..


erm.. muka-muka bakal doktor semua ni.. haha..
inshaAllah.. =) 

No comments:

Bl0g !n! AdAlAh HaK M!L!k NaNa..N0 C0PyCaTs HeRe