JanGan LupA fOllOw YerK??

Saturday, 18 July 2015

Ramadhan berlalu ~

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
hmm.. sedih rasa bila Ramadhan telah pergi..
rindu walaupun baru beberapa hari dia pergi :'(
tak pasti akan bertemu lagi atau tak tahun depan..
mane tau ajal sampai dulu.. Allahu.. :(
tp , walau apa-apapun.. Bila dah habis Ramadhan ni..
nana harap semua stay istiqamah dengan amal ibadat yang kita dah
amalkan sepanjang Ramadhan yg lalu.. jangan acah-acah alim bulan Ramadhan tapi bulan2 lain jadik lain pulak... xmo.. mohon elakkan.. sebaiknya kita pertingkatkan lagi amal ibadat kita walaupun Ramadhan dah berlalu..
Apa ? bulan Ramadhan je baru nk puasa ? bulan Ramadhan je baru bersedekah ? bulan Ramadhan je baru nk tunjuk muka kat surau/masjid .. ? tidak . 
bulan2 lain pon kene jugak amalkan..baru la iman kita bertambah..baru la nur di muka semakin berseri.. taknak ke ? rugi .. rugi .. ish3~

bagi yang dapat berpuasa penuh sepanjang Ramadhan , teraweh penuh kt surau/masjid , nana ucapkan tahniah :) bagi yang tak berpeluang atas sebab2 tertentu.. takpe.. jangan sedih.. inshaAllah.. tahun depan kita perbaiki..kita penuhkan puasa kita.. =D (ayat pujuk diri sendiri) 
hmm..Syawal dah menjelma.. 
akan ada lah punchline yang kelakar nnt kt FB , Twitter , Wechat seme...
haha.. takpe.. sekadar utk suka-2 :) 
tp ingat.. hati2 masa reka ayat2 punchline tu.. mane la tau..
ade yg terasa ke.. ade yg tak suke.. kan ? hoho.. 
mercun , bunga api semua tu komfem akn ade yg main.. termasuk nana sendiri..hehe.. jadi.. nk pesan kt korang termasuklah nana sendiri..hoho..
hati-hati masa main tu.. ingat orang yang tersayang..ingat sikit.. awk tu nak exam.. hehe..ingat pesan cikgu n pengetua sekolah.. naik cuti mesti sama macam sebelum cuti.. xde yg hilang tangan..putus jari seme gara2 main mercun.. yang main mercun bola tu pulak.. jangan la main masa orang tengah solat..tolong hormat org yg nk beribadat.. nk2 pulak yg rumah dekat ngn masjid/surau..sian mereka2 yg berjemaah.. pergi la solat dulu ke..join berjemaah kat masjid tu dulu.. baru main meriam buluh seme tu.. kan dapat pahala ? xnak ? pastu.. haa.. ni lagi penting.. main mercun tu..jangan la lempar kat rumah orang.. rumah jiran ke.. Astaghfirullahalazim.. nana baru kene semalam ngn budak2 nakal sebelah rumah.. ada ke patut die g baling mercun 2 3 kali kat halaman rumah nana ? buat terkena kereta kitorang tak ke susah ? bayar ganti rugi laa.. hee.. geram jugak.. dah la mercun bola yg diorang baling.. aduhh... habes sabar dah semalam.. hee.. redha je lah ! so , make sure korang tak buat kesilapan mcm tu sepanjang musim perayaan ni.. k ? 

hmm.. utk mangsa peperiksaan pulak.. 
raya tu raya jugak.. tp , jangan beria sangat.. haha..
korban lah sikit masa tu utk belajar.. 2 jam sehari tu pon da cukup..
alaa.. kalau malas sgt.. belek2 je buku teks tu..baca 2 sikit.. lekat nya kat otak tu.. 
hhihi..*nasihat utk diri sendiri jugak*
yang upsr tu .. lepas raya ada percubaan kan ? yg pt3 pulak tak lama da nk exam nye.. kerja khusus tu pon ada yg x siap lagi kan ? haha.. yg spm ni plk.. ish3..projek addmath da siap ? hoho.. sama la kita.. nana x siap jugak..haha.. so ? bersama2 la kita sedar dari lena ea ? hehe..ok lah..

nana ucapkan selamat hari raya aidilfitri ,
maaf zahir dan batin buat semua umat islam atas muka bumi ni..
nana minta maaf dr hujung rambut sampai hujung kuku kalau ada salah dan silap..terkasar bahasa .. tersilap menulis.. tersinggung perasaan korang.. termarah .. terkutuk korang semua.. assif jiddan ala kulli hal.. nana manusia biasa yg mmg x lari dari melakukan kesalahan.. tegurlah andai terleka.. sekali lagi..
maaf dipinta.. nnt raya jemputla datang rumah..haha..
nnt nana share gmbr raya k ?
-sekian-

No comments:

Bl0g !n! AdAlAh HaK M!L!k NaNa..N0 C0PyCaTs HeRe