JanGan LupA fOllOw YerK??

Saturday, 26 September 2015

Niqabis Hipster ~

Assalamualaikum ..

Lately ni kecoh pasal NIQABIS HIPSTER . Aku sengaja dok diam biar segala manusia ulas dengan pendapat diorang . Bukan apalah kan , malas sebenarnya nak jadi "ulat bulu " . Malas sebenarnya nak kupas isu ber-rotate rotate ni .. Pusing pusing tau kalau ulas memang kalah . Dah tu je sebenarnye ..
Well , kita ummah akhir zaman . Which i can describe like ummah yang  nampak something is completely covered their aurah which means takde masalah dalam aurat but then , nak cari lagiiiii ape yang kurang nya , apa yang salahnya ! 

 Macam ni lah analoginya ; kamu dah siap masak nasi goreng . Takde ayam sotong udang ikan bilis semua tu .. Tapi , sorang lagi kawan kamu ni jenis suka seafood . So , dia tambah seafood dalam nasi goreng tu . Tapi , sorang lagi allergic seafood . So macamne ? Kamu nak ikut kepala kamu jugak ke ? janji perut kenyang ? gitu ? haa.. camtu lah ..

kita dah tau takat mana orang tu mampu .. Dia ada sebab kenapa dia buat begitu begini . Tapi , kamu tuduh dia mencampuradukkan pakaian barat dan pakaian sunnah . Wallahi , kita tau dari sudut terpaling dalam  dalam hati dia , betapa terasanya dia bila kamu tuduh dia macam-macam . Apa perasaan kita bila orang mengkafirkan kita ? Sedangkan Nabi sendiri tak pernah mengkafirkan ummatnye , tapi kita ? kita senang-senang letak something or what we called it as "label" . Kalau laber "KAFIR" tu ada jual kat setiap kedai , mesti korang nak beli n then jumpe je someone yang macam tak kena dengan pemakaian dia , korang cop or tepek label tu kat dahi dia . Awak Kafir . Awak mempermainkan agama . Awak terkeluar dari Islam . Camtu ? Astaghfirullahalazimm..

Post ni bukan nak defend mana-mana pihak.. Saya tak cakap yang ni salah , yang tu salah . But then , niat kita... nawaitu ! Nak cakap something biar bukan kerana nak tuju kat one person. Kalau macam tu , tu dah dikira nk balas dendam.. Dan sebenarnya , hal ni orang dok pusing-pusing.. Kalau dah tak suka sangat seseorang tu , doa pada Allah untuk buka hati kamu untuk suka orang tu .. ok ?

Credit to : kak zhrh =)

No comments:

Bl0g !n! AdAlAh HaK M!L!k NaNa..N0 C0PyCaTs HeRe